Googles utvidede tekstannonser (ETA) er den største endringen i Google Adwords på 15 år. Det nye standardannonseformatet tar opp til 50% mer plass og kan øke effekten av AdWords-annonser med 20%. Utvidede tekstannonser er den neste generasjonen av tekstannonser. Det er en respons til at søk fra mobiltelefoner de siste årene har eksplodert. Hvis du driver nettbutikk eller jobber med AdWords så bør du lese videre for i dette blogginnlegget vil du lære alt du trenger og vite for å komme raskt i gang med utvidede tekstannonser og få mest mulig ut av AdWordsbudsjettet ditt!

Hva er utvidede tekstannonser?

Utvidede tekstannonser er optimalisert for de ulike digitale enhetene vi bruker- desktop, tablet og mobil. Det vil si at du som annonsør ikke lenger trenger å lage to ulike tekstannonser, en for mobil og en for desktop, som du måtte før. I tillegg gjør det nye annonseformatet det mulig å skrive ca 50% mer tekst, slik at du kan gi forbrukeren mer informasjon om produktet eller tjenesten du tilbyr.

3 grunner til hvorfor du skal komme i gang med utvidede tekstannonser nå!

Kom konkurrentene dine i forkjøpet. Den 26. oktober (nylig endret til 31. januar) vil Google sette ETA  som standard annonseformat på AdWords interface og Editor. Det vil si at det ikke lenger skal være mulig å lage eller endre på de originale tekstannonsene. Siden utvidede tekstannonser tar opp til 50% mer plass enn vanlige tekstannonsetekster er det lurt å utnytte tiden til å ta oppmerksomheten vekk fra konkurrentens standard tekstannonser og over til dine.Utvidede tekstannonser

Oppdatering Gammelt Nytt
Overskrift En 25-tegns overskrift To 30-tegns overskrift
Beskrivelseslinje To 35-tegns beskrivelseslinje To 35-tegns beskrivelseslinje
Visnings URL Selvvalgt visnings URL. Er den ulik den endelige URL’en og landingssiden vil annonsen ikke bli godkjent. Automatisk visnings URL bassert på hva den endelige URL’en din er. Dette for å forsikre nøyaktighet og effektivisering for oss annonsører. Banene kan du velge selv.

I følge Google skal ETA kunne gi opp til 20% høyere CTR! Kanskje ikke så rart med tanke på mengden plass annonsene nå tar. Etter å ha prøvd utvidede tekstannonser i et par måneder, da vi hadde flere kontoer med denne betaen, kan vi bekrefte en økning i CTR, men både vi og andre ser at CTR’en varierer. For individuelle annonetekster funket det veldig bra og for andre ga det dårligere resultater.

Jeg vil anta at desto mer tid som går desto mer avtagende er denne trenden da stadig flere aktører har fått tatt i bruk disse annonsetekstene. Alle annonsetekstene vil med andre ord være like store. Derfor er det viktig å være rask på ballen hvis du skal få noe spesielt ut av det. Quality scoren vil også kunne gå opp da en av faktorene som er med på å påvirke denne er annonsetekstene.

2. Finn ut hva som fungerer tidlig. Styrer du flere kontoer av større skala antar jeg at flere av annonsetekstene dine er relativt like, fordi du har funnet ut hva som fungerer og ikke. Det samme gjelder utvidede tekstannonser. Siden tekstmengden er så mye mer i disse annonsetekstene blir det en annen måte å tenke på i det du skal lage annonsetekstene. Kom derfor i gang med A/B testingen så fort som mulig.

Worldstream kan rapportere at dersom du benytter deg av samme tekst som de beste annonsetekstene dine og legger til overskrift nr 2, vil dette kunne føre til en lavere CTR. Det gjør det derfor enda viktigere å teste ut hva som fungerer på de utvidede testannonsene.

3. Unngå stress og masse jobb frem mot jul. Alle vet at stresset og masse arbeid kommer sammen med black friday og julehandelen. Siden Google vil trekke tilbake de gamle tekstannonsene burdet skiftet derfor skje ganske så fort.

Jeg vil dele 7 tips til hvordan du optimalt sett bør oppdatere kontoene.

7 tips til deg som skal ta i bruk utvidede tekstannonser

1. Lag nye annonsetekster. Som jeg nevnte tidligere burde du lage annonsetekster som er tilpasset det nye annonseformatet. Ta i bruk plassen Google gir deg, ikke bare bruk samme tekst og legg på en ekstra overskrift. Det er bare å prøve seg frem, men her er ett tips: Få frem hva du har og tilby, hva som gjør det unikt, spill på følelser og prøv en annen form for call to action som eksempelvis -20% på alle bestillinger på nett.

2. Si det viktigste først. Det er overskriftene som fanger blikket og vår oppmerksomhet først, derfor er det viktig at det viktigste står her. PS. selv om det er en ekstra overskrift har Google ikke endret reglene i forhold til hva du kan ha i overskriften. Husk derfor på at du ikke kan bruke utropstegn i noen av overskriftene.

3. Overskriftene har ulik betydning. Hvordan overskriftene vil vises vil variere. Noen ganger vil overskrift 2 bli som en forening av overskrift 1, mens andre ganger når plassen er mindre (mindre skjermer) vil deler av overskrift to hoppe ned på en ny linje eller skrive … (altså prikk prikk prikk). Skriv derfor det viktigste i overskrift 1.

4. La de gamle annonsetekstene stå. Ikke paus de gamle annonsetekstene. Det kan ta litt tid før du vil kunne se resultatene til de utvidede testannonsene. I første omgang vil det også kunne hende at de utvidede tekstannonsene har lavere CTR, men da må du prøve ut nye helt til de gir bedre resultater før du pauser de gamle.

5. Tilpass budskapet til alle formater. Husk at utvidede testannonser vises på alle digitale enheter. Derfor er det viktig at budskapet kan appelere til forbrukern uansett hvilken enhet de er på. En undersøkelse fra Google viser at 90% av oss bruker flere enheter sekvensielt før vi foretar et kjøp. En viktig ting og huske på her, er at det du tilbyr og din call to action skal kunne funke på alle typer enheter.

6. Søkeord i bane feltene. Google gir deg muligheten til å legge til to banefelt (path fields) med 15 tegn i hver. Ikke bare burde du bruke disse, du burde sette søkeordene dine her. Det vil forsikre søkerene at du fører dem til riktig og releavnt landingsside, da søkeordet folk brukte til å søke med ligger her. Dette vil kunne øke annonsetekstens CTR, CVR, øke QS og senke CPC.

Utvidede tekstannonser path fields

7. Oppdater annonseutvidelsene dine. Nå som du har mer relevant informasjon i selve tekstannonsen vil mest sannynligvis en del av annonseutvidelsene dine være overødig. Hvis du har samme tekst i annonseteksten og i utvidelsen vil ikke Google vise utvidelsene dine. Oppdater derfor annonseutvidelsene dine med unikt innhold!

Konsekvenser

Ett spørsmål som er viktig å ta opp når det kommer til endringen i betalt søk er om utvidede testannonser vil påvirke auksjonsbetingelsene i AdWords? Altså vil Google nå fjerne en av toppannonsene slik at i stedet for 4 tekstannonser øverst vil det bare være 3? Noe som gir mening da disse tekstannonsene er større. Er dette saken gjør verdens største søkemotor det enda dyrere for annonsører å være synlig.

Organiske søkeresultater vil bli dyttet enda lenger ned i søkeresultatene og nesten være borte fra siden, med mindre brukeren scroller litt ned. Dermed dukker et annet spørsmål opp, nemmelig vil det nye annonseformatet påvirke SEO- arbeidet ditt? Hvor mye vil søkeannonsene ta over for den organiske trafikken til siden din? Spesielt når det kommer til mobil hvor plassen på skjermen er begrenset. Jeg mener selvfølgelig ikke at man skal slutte å jobbe med SEO, tvert i mot. Det blir bare viktigere å se samspillet mellom SEO og betalte søk.

For SEO- Sett opp gode strategier for å få topp plasseringer på søkemotor resultatsider (SERP). Pass på at tittel tagger er optimalisert og at meta beskrivlser er skrevet så konsist som mulig.

Vil det være en forskjell på hvilke søkeord som trigger utvidede testannonser vs de orginale teksannonsene?

Med dette innlegget håper jeg du har fått lært noe og har du andre opplysninger eller tilleggsinformasjon om det jeg skrev om, i fra egen erfaring med det nye annonseformatet, så skriv gjerne i kommentarfeltet under!

Øvrige kilder:

Google Support

Wordstream

Gina Long Liabø