Med RSS er det enkelt å følge med på flere blogger og nettsider samtidig, uten å måtte surfe rundt på nettet hele dagen.

Hva betyr dette?
Du kjenner kanskje igjen dette ikonet fra en del moderne nettsteder. Ikonet representerer innhold i et eller annet format – tekst, bilde, audio eller video. RSS betyr at du kan abonnere på dette innholdet. Her kan du lese hva en kjent markedsfører skriver om RSS.

Og hva så?
Ved hjelp av moderne publiseringsteknologi, kan nettsteder publisere informasjon regelmessig på nett. Med RSS har du muligheten til å følge med på spesifikke oppdateringer uten å måtte gå til hvert nettsted eller motta e-postoppdateringer(du får vel nok e-post allerede?)

Ved hjelp av RSS kan du velge å motta kun det innholdet du er interessert i og lese det når det passer deg – ikke når du mottar en e-postoppdatering eller blir forstyrret av et reklamebudskap.

Hvordan komme i gang med RSS?
De fleste nye nettlesere har en innebygd RSS reader. For å komme i gang med RSS, må du laste ned en RSS Reader eller benytte en tjeneste som f.eks. Google Reader eller http://www.netvibes.com/

Fordeler for «vanlige mennesker»
Når du abonnerer på en såkalt «RSS» feed sparer du tid. Du kan gjennomgå store mengder med informasjon på veldig kort tid.

Fordeler for «informasjonstilbydere»
Bedrifter kan gjøre alt innhold abonnerbart, dvs. du kan spre informasjon mye raskere til folk som er interessert i hva du driver med.

Fordeler for annonsører
Annonsering i RSS feeds løser mange av de utfordringene som eksisterer i vanlige markedskanaler(spamfilter, forstyrrende reklame, informasjonskaos).

Fordeler for bedrifter
Det er mange måter å utnytte RSS på. Det finnes bl.a. en del webapplikasjoner som tilbyr RSS feeds. Prosjektstyringsverktøyet Basecamphq tilbyr RSS slik at alle prosjektdeltakere automatisk få informasjon om nyheter knyttet til prosjektet(f.eks. Ny dokumenter, beskjeder, oppgavelister, milepæler, etc) direkte til RSS leseren i ordnede former.

Hvem tilbyr RSS?
De fleste seriøse nyhetsaktører tilbyr nå RSS feeds (inkludert VG, Dagbladet, Aftenposten, Nettavisen, BBC News, ABCNews, CNET, Yahoo og Amazon.com). I tillegg tilbyr de fleste bloggere RSS. Også andre nettsteder tilbyr RSS. De mest kjente er www.reiseliv.no, www.coastair.no , www.apotek1.no.

Du kan abonnere på Kuttisme via RSS her