Stammen består av engasjerte mennesker som til daglig jobber med internett og mobile løsninger. Målet vårt er å få til en bred dekning av dette feltet, med innlegg om oppmerksomhet/markedsføring, utvikling og design. For å sikre at bloggen faktisk dekker bredt kommer vi til å jobbe aktivt med å variere temaene som presenteres her.

Publisering hver mandag

Ikke bare skal vi i Stammen være varierte i innhold, vi ønsker også å være forutsigbare. I første runde betyr det publisering hver eneste mandag utover høsten. Når volumet gjør det naturlig utvider vi med flere dager, men vi ønsker å beholde en slags magasinfølelse ved å ha fast «utgivelsesdato». PÅ s

Noen ord om det tekniske ved stammen.no

Løsningen du nå sitter og ser på en veldig tidlig utgave, vi jobber fortsatt i høy grad med den. Det viktigste er på plass: vi har et sted å publisere, du kan komme med tilbakemeldinger via kommentarer og tilbakeping, og du kan abonnere på vår RSS-feed. Mange ting mangler, og vi kommer til å legge til funksjonalitet utover høsten.

Stammen er designet og utviklet av Karl Philip Lund, John Eivind Hallén og meg selv, Christian Johansen.

Fordi Stammen er vår egen lekekasse har vi hatt frie tøyler under utvikling. Bloggen er satt opp med HTML5, og bruker elementer fra den kommende CSS3-spesifikasjonen. Begge disse teknologiene vil være viktige verktøy for folk som lager web i årene fremover, selvom ingen av dem er ferdig spesifiserte. Når det er sagt begynner nettleser-støtten å bli så god at det er fullt mulig å begynne å leke med dem allerede nå. At vi benytter såppass ny teknologi betyr selvsagt også at vi gir avkall på maks IE-kompatibilitet, og sannsynligvis andre eldre nettlesere. Skulle du komme til å besøke Stammen med en nettleser og ikke engang klare å lese innholdet vil vi gjerne høre fra deg!

Å bruke HTML5 og CSS3 gir en del morsomme muligheter som det vil ta litt tid å få styr på. Jeg har sannsynligvis gjort noen feil her og der ettersom dette er det første åpne nettstedet jeg har laget med disse. Dersom det sitter folk der ute som har litt erfaring med HTML5 og ser ting vi har gjort som er rart hadde vært veldig kult å høre fra dere. Foreløpig har vi ikke brukt disse teknologiene til noe «crazy kult», men jeg kan si at jobben med å skrive CSS for et HTML5-dokument er en ganske annerledes og ganske mye morsommere opplevelse enn å skrive CSS for div-helvete som et passe avansert XHTML/HTML4-dokument kan bli.

Jeg håper at du opplever Stammen som en nyttig ressurs i tiden fremover, og om du har tanker og ideer rundt det vi driver, ikke nøl med å komme med tilbakemeldinger. For å være sikker på at du får med deg alt anbefaler jeg at du abonnerer på vår RSS-feed. Sees igjen neste mandag!