Doogling er forkortelsen for «Date Googling«. Det er fort gjort, og samtidig kan det være vanskelig å la være. Folk er ofte nysgjerrige på personen de skal møte, og med bare noen få klikk kan de gå gjennom både Twitter-meldinger og bilder på Facebook, i håp om å danne seg en bedre oppfatning av daten. Blind-datens dager er altså forbi.

Doogling – for sikkerhetens skyld

Ved hjelp av litt raskt detektivarbeid kan man finne informasjon som siden kan bli interessante samtaleemner på daten. For din egen sikkerhet kan det også være bra å vite at den man skal møte er til å stole på. Det ble tydelig for en dame i New York da hun Dooglet sin kommende date og fant ut at mannen hun skulle møte var ettersøkt av FBI! Hun dukket selvfølgelig ikke opp til daten og mannen ble arrestert istedenfor.

Hvor langt skal man gå i å research en date?

Litt research oppfordres, men det er viktig å ikke si for mye om den nye kunnskapen, ellers kan det lett føre til pinlige situasjoner. Hvis man blir avslørt kan det noen ganger bli oppfattet som en inntrengning i personens privatliv. Det er også fare for at man finner ut noe man ikke vil vite.

Kvinner er mer nysgjerrige enn menn

43 % av de single på Møteplassen sier at de googler personen de skal date, før de møtes for første gang. Undersøkelsen viste at kvinner er mer nysgjerrige enn menn før de skal på date første gangene. 51% av kvinnene oppgir at de Doogler sin date før første date. Kun 36% av mennene svarer at de sjekker ut daten før de møtes.

Å date-google, eller «doogle», oppfattes fortsatt som litt tabu blant de som dater på nettet, og det er ikke noe man snakker høyt om på det første møtet. Men om ikke så lenge blir det kanskje like sosialt akseptert som når arbeidsgivere kontrollerer potensielle rekrutter.

Dette innlegget har jeg også publisert på Møtesplassens blogg hvor jeg begynte å jobbe for kort tid siden som online marketing specialist.