Formålet med å ta en utdannelse er å lære noe interessant og etterhvert ende opp i en drømmejobb. Hver oppgave bygger opp om et konkret læringsmål som er relevant både for studiet, men først og fremst for fremtidige jobber.
Din blogg er ditt arbeidsverktøy og samtidig et utstillingsvindu der du kan vise hva du lærer for fremtidige arbeidsgivere. Hvis du jobber hardt vil du lære mye og ha stor mulighet for å få jobb. Det blir mye fokus på skriving fordi noen av verdens mest annerkjente grundere sier at skriving er viktig.
Her er oppgavene + hvorfor oppgaven er relevant:

1. Sett opp en blogg, implementer tag manager + google analytics

Gjennom å sette opp en blogg tilegner du deg et minimum av kunnskap om hvordan nettsider teknisk settes opp. I tillegg lærer du Google Analytics og grunnleggende webanalyse. Grunnleggende teknisk kompetanse er relevant i de fleste arbeidsplasser i fremtiden. Når bloggen er satt opp vil den etterhvert vises i studentoversikten(lenke kommer senere).

2. Lag en «om meg» side på bloggen

80% av arbeidsgivere Googler jobbkandidater før jobbintervju. Gjennom å sette opp en «om meg» side kan du vise din beste side til bedrifter og rekrutterere, samt vise at du forstår grunnleggende søkemotoroptimalisering ved at siden dine vises øverst i Googles søkeresultater ved søk etter ditt navn.
Bonus: Lag videopresentasjon av deg selv.

3. Lag en profesjonell Linkedin-side og publiser minimum 3 artikler om selvvalgte temaer

Linkedin er en viktig rekrutteringskanal i dagens jobbmarked. På Linkedin kan du vise hvem du er og hva du kan. I løpet av semesteret vil du lære hva som kreves for å bli en attraktiv kandidat for bedrifter. Du vil også lære hvordan du kan publisere artikler på Linkedin.
Bonus: Få tidligere arbeidsgiver/lærer til å skrive anbefaling på din Linkedin-profil.

4. Vurder nettsiden/markedsføringen til en norsk bedrift du kunne tenke deg å jobbe for

I løpet av semesteret skal du lære deg å vurdere bedrifters nettsatsninger- og markedsføringsaktiviteter. Mot slutten av semesteret skal du velge en bedrift og skrive et utfyllende blogginnlegg om deres nettsatsning. Les mer om denne oppgaven.
Bonus: Lag en videopresentasjon der du presenterer vurderingen for ledelsen/fagansvarlig i bedriften du vurderer.

5. Skriv utfyllende kommentarer på minimum 3 innlegg til klassekamerater

Å være nysgjerrig og interessert i andre mennesker er en viktig egenskap for å lykkes. I løpet av semesteret skal du skrive meningsfulle kommenterer på minumum 3 medstudenters blogger.
Bonus: Inviter 3 utenforstående til å lese og kommentare på et interessant innlegg til en klassekamerat.

6. Skriv et blogginnlegg om et produkt eller en tjeneste du elsker.

Dette spørsmålet dukker ofte opp i jobbintervjuer hos Google. Oppgaven gir deg mulighet til å vise engasjement for et selvvalgt produkt/tjeneste, samt analysere hvorfor produktet er populært. Alternativt kan du skrive om en valgfri teknologi som du tror kommer til å revolusjonere verden de neste 3-5 årene
Bonus: Del innlegget med venner og familie.

7. Skriv et blogginnlegg om et problem du skulle ønske var løst

Ifølge Ycombinator-sjef Sam Altman kommer de beste ideene fra når folk folk forsøker å løse problemer de selv har. Med denne oppgaven får du anledning til å utforske et problem du selv mener burde løses. Les mer om denne oppgaven.
Bonus: Ta kontakt med med noen som er interessert i samme problemstilling og spør dem om tilbakemelding på innlegget ditt.

8. Skriv et «aktivt» referat av minst 5 forelesninger

Hvis du ikke noterer så lærer du ikke. Ved å skrive et aktivt referat av forelesninger bidrar du til å forbedre egen læring.  Du hjelper også studenter som ikke har anledning til å være tilstede. Mange studenter ønsker å jobbe for Google. I Google(kilde: Marissa Mayer 22 min ut i videoen) vektlegger de følgende egenskaper:

  • God til å lytte
  • God til å skrive notater
  • God forståelse av hvordan ny teknologi kan anvendes
  • Ydmykhet – når man er uerfaren, så man være ydmyk
  • Datadrevet – det er lett å få gjennomslag når man har data som støtter forslaget

Bonus: Samarbeid med 3 klassekamerater om å skrive notater for totalt 15 forelesninger.

9. Lag en omfattende Kahoot for minimum 3 temaer

Kahoot er et viktig læringsinstrument som blir brukt i klasserom over hele verden. Gjennom å opprette en Kahoot for 3 temaer, lærer du å bruke Kahoot samtidig som du lærer deg mer om 3 selvvalgte temaer. Når man lærer opp andre i et tema, så lærer man mer selv!
Bonus: Samarbeid med 3 klassekamerater om å lage Kahooter for totalt 9 temaer

10. Skriv et blogginnlegg om din drømmejobb

De fleste studenter vet ikke hva de skal bli. Ifølge Deloittes Shift index studie ender 80% opp i en jobb de ikke liker. Ved å tenke nøye igjennom hva man ønsker å bruke tiden sin på, øker sjansen for å ende opp i en jobb man liker.  Se video og skriv et blogginnlegg om din drømmejobb. Les mer om denne oppgaven.