Her kan du se en video om hvordan du blir kvitt uønsket reklame på Facebook.


Unngå at ditt navn vises under annonser

Hvis du ønsker å unngå at dine venner ser ditt navn i forbindelse med Facebook-reklamer, Klikk på denne lenken for å endre dine Facebook-innstillinger

(les nedenfor hvis du ønsker nyttig reklame i fremtiden)

Nedenfor ser du to eksempler på Facebook-annonser. Den ene er en tradisjonell tekst/bilde-annonse. Den andre inkluderer et sosialt aspekt. Jeg syntes annonsen til høyre er best. Hvis du benytter funksjonen ovenfor unngår du at ditt navn blir brukt i Facebook-annonser.

 

Facebook reklame 

Er all Facebook-reklame uønsket?

De mest kritiske personene vil hevde at ALL reklame er uønsket og at bedrifter bør slutte med det.

De fleste har heldigvis et mer nyansert forhold til reklame. Når du stiller reklamekritiske personer spørsmålet: «Hvis vi kutter ut all reklame, hvordan skal du da få vite om nye produkter og tjenester?». Svaret blir da ofte. «Jeg søker på internett.. » eller «jeg hører om nye ting fra venner..». Google tar hånd om det første(søk), mens Facebook har gjort det enklere å få nyheter/tips/innspill fra venner og kjente.

I realiteten er Facebook en forbedret avis der dine venner og kjente produserer nyheter for deg. Samtidig er det et sted der du enklere får vite om produkter og tjenester. JA, Det er litt skummelt at denne nyhetsplatformen blir kontrollert av et amerikansk selskap og ja det er skummelt at så mye personopplysninger blir lagret på et sted. Dette er problemstillinger vi må fortsette å fokusere på! La oss gjøre det på en konstruktiv måte.

Hva er god reklame?

God reklame er relevant, interessant, underholdende personlig og mulig å kontrollere. Hva legger du i «god reklame»? Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Kilder:

Slik fjerner du Blivakker-annonser på Facebook (Adressa, nov 2012)

Forbrukerombudet vil stoppe reklame på Facebook (BA, nov 2012)

Fjern reklame fra ditt navn i Facebook (Facebook, nov 2012)