Drømmen tror jeg veldig mange av Norges tenåringer deler,  og kanskje er det ikke helt umulig?

Frem til 1. april i år var blogg totalt ukjent for meg,  jeg var en helt vanlig student med deltidsjobb i Netthandelen. Samtidig vokste Sarah Surland frem, og lite viste jeg om at jeg bare 6 dager senere skulle være med å styre Norges klart største blogg.

Sarah ble Norges største blogger på 4 dager, Mammatilmichelle tredoblet sine lesere på 3 måneder. Hvorfor? Hva er det disse bloggerne gjør som ingen andre klarer?

Det siste halvåret har jeg jobbet mye med begge bloggene.  Her har du noen konkrete tips og råd som vi har tatt tak i.

 Her har du 5 helt konkrete tips for å bli en toppblogger:

1. Finn din interesse, blogg om noe som engasjerer deg, og som du brenner for. Analyser hva dine lesere engasjerer seg i, og hvilke bloggposter som skaper engasjement. Ikke bland for mange temaer inn i bloggen din, og bruk et tydelig språk.

2. Kvalitet og kvantitet. Vær nøye med bloggen din, og se på den som en jobb. Leserne er dine kunder og de har en forventning når de leser din blogg. Sørg for å innfri disse forventningene, og skap en interesse. Da kommer leserne tilbake til din blogg neste dag.

Veldig mange bloggere publiserer uferdige innlegg, eller innlegg kun for å oppfylle den mye omtalte ”Ett innlegg om dagen” regelen. Unngå dette.

3. Publiser dine beste/viktigste innlegg på Søndager. Søndag er sannsynligvis dagen da du har flest lesere. Du har med andre ord mange kunder i butikken. Utnytt dette og tilby gode varer (innlegg) slik at kunden kommer tilbake dagen etter. Vær også nøye med når på dagen du publiserer innleggene dine på.

4. Utnytt sosiale medier, og bruk Instagram, Facebook og Twitter aktivt. Ikke bare del innleggene, men bruk sosiale medier til å spre bilder, konkurranser og videoer. Gi ”fansen” noe ekstra.

5. Vær tilgjengelig for leserene dine. Svar på henvendelser, og vær flink til å ”like” og svare på kommentarer. Vis at du er et vanlig menneske og vis at du setter pris på hver enkelt leser. Husk at den leseren du svarer på Facebook, vil fortelle sine venner om deg dagen etter. Over tid vil dette gi deg store fordeler.

Det som viser seg tydelig er at det ofte er små detaljer som skiller de beste fra de nest beste, det samme gjelder i bloggverden, i foretningslivet og i privatlivet. Husk at kvalitet ofte er viktigere en kvantitet.

Hvilke tips/råd mener du er avgjørende for trafikkskaping?

Av Jan Lossius

Relaterte innlegg: Les hvordan du setter opp en blogg på eget domene.