Nå har Norge endelig fått sin første «sosiale shoppingtjeneste«. Denne nye Facebook-appen gjør det enklere å handle julegaver til Facebook-venner. Tjenesten matcher Facebook-profilene til dine venner med passende gaver. Når du er ferdig med å matche venner og gaver, blir du sendt rett til nettbutikken og du får alle gavene sendt hjem i løpet av 72 timer. Når det er så enkelt å handle julegaver til venner, så handler man gaver til folk man i utgangspunktet ikke hadde tenkt på?

Slik fungerer Julegaveappen:

  1. Besøk  Julegaveapp på Facebook.  (du må gi applikasjonen tilgang til din venneliste for at appen skal kunne anbefale gaver til dine venner.  Tjenesten publisert instruksjoner om hvordan man fjerner App´en hvis man ønsker det)
  2. Velg hvilke av vennene dine du ønsker å gi en julegave
  3. Appen henter deretter informasjon om dine venner fra Facebook og matcher det opp med passende produkter
  4. Gå til kassen og betal.
  5. Gavene blir sendt hjem til deg.

Enklere og bedre en vanlig juleshopping

På Verden Økonomiske Forum i Davos for noen år siden uttalte Facebook-grunder Mark Zuckerberg om «sosiale nettverk»:
«Du skaper ikke sosiale nettverk, de finnes allerede. Det du kan gjøre er å gjøre det enklere for eksisterende sosiale grupper å “connecte”. Dette er det viktigste poenget med “sosiale medier”. (kilde: page 48 in WWGD, Jeff Jarvis) «.
Det enkle er ofte det beste er noe norske bedrifter ofte glemmer når de skal dra nytte av «sosiale medier». Å gjøre livet enklere for folk er noe flere bedrifter burde tenke på når de vurderer aktiviteter i disse nye mediene. Denne julegaveappen er både enkel og interessant å bruke. Det er artig å se bilder og informasjon om Facebook-venner i kombinasjon med kreative gaveideer. I år blir INGEN glemt!
Sitat
Grunder i Enklere Liv, Sverre Steensen sier følgende:
«I år har vi som det første selskapet i Norge utviklet en julegavegenerator som skal gjøre julegavehandelen enklere. Denne appen gjør at du kan finne den perfekte gavene til alle dine venner i løpet av få minutter og få dem levert i Posten innen 72 timer. Test selv og nyt julestemningen uten mas og kjas.»
Butikk-kjeden Enklere Liv har i samarbeid med utviklingsselskapet Snow Castle Interactive utviklet den første «sosiale shopping» tjenesten i Norge.