«Fetch as Googlebot» (som ennå ikke har fått noe norskt navn) er ikke muligheten til å leke «man in the middle» eller å fange noe ved å gi inntrykk av at man er noen man ikke er (Googlebot). Det er derimot et kjekt verktøy for å teste nye/gamle/renoverte/omarbeidede sider på nettstedet ditt.

Fordelen med å kunne se siden slik Googlebot ser den er at man får sjekket at (nye) finesser/teknologi-implementeringer ikke gir deg et svalestup ute av søkemotorindeksen fordi du/noen andre har slurvet med implementeringen.

Man kan også få en bedre forståelse av hvorfor man (ikke) rangerer godt på ulike søkeord fordi man får en direkte tilbakemelding på hva som faktisk kommuniseres til Google. Er det slurv i koden?  Har man lagt inn noe feil/ikke optimalisert? Har man glemt å legge til eller fjerne noen kommentarer i koden? Mulighetene er mange, og jeg gleder meg til å få testet denne i detalj.

Utsnitt av gresnesnitt for å sjekke en side som Googlebot

Sjekk etter skadelig programvare

Våre venner i Google har også gitt oss et verktøy for å søke etter skadelig programvare på eget nettsted. Lever du av å spre styggedommen, så får du her en mulighet til å sjekke at alt er som det skal. For oss andre, betyr dette en mulighet for å sjekke det motsatte  – vi får  litt ekstra hjelp til å ta helsesjekk på sidene våre. Man kan få konkrete tilbakemeldinger på sider som har «merksnodigheter» i koden – og er et kjekt supplement til andre verktøy i denne kategorien. Skulle du være så uheldig å ha et infisert nettsted, kan dette også fungere som en sjekkliste i forbindelse med opprydding, og før man sender en forespørsel om å bli inkludert i søkemotorindeksen igjen.

gwt-malware-sjekk

Jeg håper at jeg aldri kommer til å få bruk for dette verktøyet, men takker for muligheten til å benytte meg av det hvis noe virkelig har gått galt et sted.

Takk for tilleggene Google – dette synes jeg var bra!

Hva synes du?